ŽITNÝ TOAST S GRILOVANÝM KUŘECÍM, PAPRIKOU A KOPROVOU OMÁČKOU

Hotový do 25 minut


Lahodné spojení grilovaného masa s paprikou a omáčkou plnou kopru. Vyzkoušejte můj rychlo recept, když nemáte čas ale chcete si pochutnat!

Ingredience

(přibližně na 8 porcí)

žitný chléb

balení kuřecích horních stehen + koření na maso = sůl, pepř, drcený kmín, konopný olej

1 balení paprik

Omáčka:

zakysaná smetana 8%

lžička medu

lžička kremžské hořčice

Šťáva z citronu

pepř

nasekaný kopr


Postup

Koření na maso smícháme s konopným olejem a vzniklou směsí potřeme maso. Vložíme ho do grilu a gril přiklopíme.

Mezitím si připravíme omáčku smícháním zakysané smetany, trochy citronové šťávy, pepře, medu, hořčice a nasekaného kopru.

Po dopečení masa vložíme do grilu papriku nakrájenou na větší kusy, kterou předtím lehce osolíme. Nakonec ogrilujeme i plátky žitného chleba dozlatova.

Hotové maso servírujeme na opečeném žitném chlebu, potřeme ho připravenou koprovou omáčkou a dozdobíme grilovanou paprikou a zbytkem nasekaného kopru.



STÁHNOUT RECEPT


Nutriční hodnoty

na toast

   KCAL      Bílkoviny        Sacharidy    z toho Cukry      Tuky           Sůl

     319g           17,3g           34g                6g               10,8g           1,1g