SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ PO INDICKU
Nezahuštěný guláš z kuřecího masa a zelí voní po Tikka Masale, kurkumě a česneku a překvapí lehkostí i plnou, vyváženou chutí. Pomalé dušení umožní koření krásně splynout a vytvořit voňavou, jemně pikantní omáčku i bez jediné kapky mouky.
Celková doba vaření 1h 10minut
Ingredience na 6 porcí
1 balení kysaného zelí (700g Natures ˇˇ´´¨Promise)
600g kuřecích prsou
1 velká cibule
ghee přepuštěné máslo
500-800ml horké vody
Koření
3 velké lžíce rajčatové omáčky Tikka Masala (prodává se ve velkých sklenicích v oddělení s indickými a mexickými potravinami - Albert)
lžíce sladké papriky
lžíce hořčičných semínek
lžička sušené cibule
lžíce kurkumy
lžička granulovaného česneku
pepř, sůl


Postup
-
Nakrájejte velkou cibuli a vložte ji do rozpáleného papinového hrnce (nebo běžného hrnce s pokličkou) s jednou lžící ghee. Restujte do zesklovatění.
-
Přidejte kuřecí maso nakrájené na větší kostky a restujte, dokud lehce nezezlátne.
-
Ze zelí slijte přebytečnou vodu, případně jej pokrájejte na menší kousky, pokud je příliš dlouhé. Přidejte ho do hrnce k masu.
-
Krátce společně restujte a poté přidejte veškeré koření.
-
Směs zalijte vodou tak, aby byla jen lehce nad úrovní masa a zelí – ne více, aby guláš nebyl příliš řídký.
-
V papinovém hrnci duste přibližně 1 hodinu; v klasickém hrnci s pokličkou nechte dusit o něco déle.
-
Guláš není potřeba zahušťovat ani přidávat smetanu – výsledkem je výrazná chuť a skvělá konzistence.
STÁHNOUT RECEPT ✅
Nutriční hodnoty na porci
Kcal Bílkoviny Sacharidy Cukry Tuky
163 25g 7,3g 4g 4g
