SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ PO INDICKU

Nezahuštěný guláš z kuřecího masa a zelí voní po Tikka Masale, kurkumě a česneku a překvapí lehkostí i plnou, vyváženou chutí. Pomalé dušení umožní koření krásně splynout a vytvořit voňavou, jemně pikantní omáčku i bez jediné kapky mouky. 

Celková doba vaření 1h 10minut

Ingredience na 6 porcí

1 balení kysaného zelí (700g Natures ˇˇ´´¨Promise)

600g kuřecích prsou

1 velká cibule

ghee přepuštěné máslo

500-800ml horké vody

Koření

3 velké lžíce rajčatové omáčky Tikka Masala (prodává se ve velkých sklenicích v oddělení s indickými a mexickými potravinami - Albert)

lžíce sladké papriky

lžíce hořčičných semínek

lžička sušené cibule

lžíce kurkumy

lžička granulovaného česneku

pepř, sůl


Postup


  1. Nakrájejte velkou cibuli a vložte ji do rozpáleného papinového hrnce (nebo běžného hrnce s pokličkou) s jednou lžící ghee. Restujte do zesklovatění.

  2. Přidejte kuřecí maso nakrájené na větší kostky a restujte, dokud lehce nezezlátne.

  3. Ze zelí slijte přebytečnou vodu, případně jej pokrájejte na menší kousky, pokud je příliš dlouhé. Přidejte ho do hrnce k masu.

  4. Krátce společně restujte a poté přidejte veškeré koření.

  5. Směs zalijte vodou tak, aby byla jen lehce nad úrovní masa a zelí – ne více, aby guláš nebyl příliš řídký.

  6. V papinovém hrnci duste přibližně 1 hodinu; v klasickém hrnci s pokličkou nechte dusit o něco déle.

  7. Guláš není potřeba zahušťovat ani přidávat smetanu – výsledkem je výrazná chuť a skvělá konzistence.


STÁHNOUT RECEPT


Nutriční hodnoty na porci

Kcal    Bílkoviny  Sacharidy  Cukry   Tuky

163           25g          7,3g           4g      4g