ZDRAVÁ SVÍČKOVÁ

Hotové do hodiny a půl

Svíčková připravená pouze z vývaru a kořenové zeleniny je lehká a plná přírodních chutí. Vývar je bohatý na minerály a pomáhá hydratovat tělo, zatímco kořenová zelenina dodává vitamíny, vlákninu a antioxidanty, které podporují trávení a posilují imunitu. Tato kombinace je nejen chutná, ale i zdravá a snadno stravitelná. Jen vyzkoušejte sami!

Ingredience

hovězí maso (ideálně kližka - krásně se rozpadá) 

1 balení kořenové zeleniny

přepuštěné máslo

2 malé smetany

med, sůl, pepř, ocet

Postup

  1. Do papiňáku dáme ghee přepuštěné máslo a orestujeme na něm kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky.

  2. Přidáme též hovězí maso, osolíme, opepříme a zalijeme vodou  lehce , aby se maso ponořilo.

  3. Vaříme jako klasický vývar cca 1 - 2h (podle množství masa).

  4. Po uvaření vyjmeme maso z vývaru, rozmixujeme zeleninový základ a přidáme smetanu.

  5. Vaříme ještě cca 20 minut společně se dvěma lžícemi medu a trochou octa.



Nutriční hodnoty

1 papiňák vyjde na cca 10 porcí

na porci (pouze maso/omáčka)

Kcal     Bílkoviny      Sacharidy      Cukry    Tuky       

277           16g               9,8g           7,3g      19,5g