
ZDRAVÁ SVÍČKOVÁ
Hotové do hodiny a půl
Svíčková připravená pouze z vývaru a kořenové zeleniny je lehká a plná přírodních chutí. Vývar je bohatý na minerály a pomáhá hydratovat tělo, zatímco kořenová zelenina dodává vitamíny, vlákninu a antioxidanty, které podporují trávení a posilují imunitu. Tato kombinace je nejen chutná, ale i zdravá a snadno stravitelná. Jen vyzkoušejte sami!
Ingredience
hovězí maso (ideálně kližka - krásně se rozpadá)
1 balení kořenové zeleniny
přepuštěné máslo
2 malé smetany
med, sůl, pepř, ocet

Postup
Do papiňáku dáme ghee přepuštěné máslo a orestujeme na něm kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky.
Přidáme též hovězí maso, osolíme, opepříme a zalijeme vodou lehce , aby se maso ponořilo.
Vaříme jako klasický vývar cca 1 - 2h (podle množství masa).
Po uvaření vyjmeme maso z vývaru, rozmixujeme zeleninový základ a přidáme smetanu.
Vaříme ještě cca 20 minut společně se dvěma lžícemi medu a trochou octa.
Nutriční hodnoty
1 papiňák vyjde na cca 10 porcí
na porci (pouze maso/omáčka)
Kcal Bílkoviny Sacharidy Cukry Tuky
277 16g 9,8g 7,3g 19,5g