UDON NUDLE S PAPRIKOU A LOSOSEM

Hotové do 30 minut!

Doplňte udon nudle o kokosové mléko a krémová omáčka je na světě. Kokosové mléko je navíc bohaté na zdravé tuky,  které dodávají energii a podporují metabolismus. Losos je výborným zdrojem kvalitních bílkovin a omega-3 mastných kyselin, které podporují zdraví srdce, mozku a kloubů. 

Ingredience 

(na cca 7 porcí)

750 balení udon nudlí

500g lososa (koupila jsem již marinovaného)

3 barevné papriky

lahůdková cibulka (2 stonky)

koriandr

citronová šťáva

kokosové mléko (ráda používám od Natures promise)

dýňový olej

sůl


Postup

  1. Udon nudle vložíme do vroucí osolené vody a necháme vařit, lososa dáme péct do trouby.
  2. Vedle na pánvi s lehce roztopeným dýňovým olejem orestujeme papriky nakrájené na malé kostky společně s jarní cibulkou.
  3. Zeleninovou směs osolíme a přidáme šťávu z citronu.
  4. Udon nudle slijeme a přidáme do zeleninového základu, nakonec přilijeme necelou plechovku kokosového mléka a zamícháme, aby se vše propojilo, těstoviny již nevaříme, zasypeme nasekaným koriandrem.
  5. Upečeného lososa vyndáme z trouby a přidáme jej k nudlím.

STÁHNOUT RECEPT


Nutriční hodnoty

na 1 porci

Kcal             B        S            C             T           Sůl

411          20g         34g      3g         21,3g     0,8g