
UDON NUDLE S PAPRIKOU A LOSOSEM
Hotové do 30 minut!
Doplňte udon nudle o kokosové mléko a krémová omáčka je na světě. Kokosové mléko je navíc bohaté na zdravé tuky, které dodávají energii a podporují metabolismus. Losos je výborným zdrojem kvalitních bílkovin a omega-3 mastných kyselin, které podporují zdraví srdce, mozku a kloubů.
Ingredience
(na cca 7 porcí)
750 balení udon nudlí
500g lososa (koupila jsem již marinovaného)
3 barevné papriky
lahůdková cibulka (2 stonky)
koriandr
citronová šťáva
kokosové mléko (ráda používám od Natures promise)
dýňový olej
sůl

Postup
- Udon nudle vložíme do vroucí osolené vody a necháme vařit, lososa dáme péct do trouby.
- Vedle na pánvi s lehce roztopeným dýňovým olejem orestujeme papriky nakrájené na malé kostky společně s jarní cibulkou.
- Zeleninovou směs osolíme a přidáme šťávu z citronu.
- Udon nudle slijeme a přidáme do zeleninového základu, nakonec přilijeme necelou plechovku kokosového mléka a zamícháme, aby se vše propojilo, těstoviny již nevaříme, zasypeme nasekaným koriandrem.
- Upečeného lososa vyndáme z trouby a přidáme jej k nudlím.
STÁHNOUT RECEPT ✅
Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kcal B S C T Sůl
411 20g 34g 3g 21,3g 0,8g