TUŇÁKOVÉ KARBANÁTKY

Hotové do 30 minut

Pažitka není jen ozdobou talíře – je bohatá na vitamín C, podporuje imunitu a pomáhá tělu bojovat s únavou. Obsahuje přírodní silice, které podporují trávení. Její jemná cibulová chuť skvěle doplní každé jídlo. 

Ingredience

(množství na 15 karbanátků)

4 plechovky tuňáka ve vlastní ˇšťávě

1 menší cuketa

2 vejce

1 měkký kozí sýr (120g) 

pažitka

olivový olej

sůl, pepř


Postup

  1. Cuketu nastrouháme na papírovou utěrku nebo do cedníku, osolíme a necháme chvíli odstát, aby pustila vodu. Poté ji důkladně vymačkáme
  2. Mezitím slijeme nálev z tuňáka a maso vložíme do mísy. Přidáme kozí sýr, nasekanou pažitku, vejce a vymačkanou cuketu
  3. Vidličkou nebo rukama vypracujeme jemné, tužší těsto. Podle chuti osolíme a opepříme
  4. Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Z těsta tvoříme větší kuličky, které na pánvi lehce zploštíme do tvaru karbanátků
  5. Smažíme z obou stran dozlatova


STÁHNOUT RECEPT


Nutriční hodnoty

na 1 karbanátek

KCAL             B                  S            z toho C                T                    

80             10g                0,7g            0,4g                 4,3g