
TUŇÁKOVÉ KARBANÁTKY
Hotové do 30 minut
Pažitka není jen ozdobou talíře – je bohatá na vitamín C, podporuje imunitu a pomáhá tělu bojovat s únavou. Obsahuje přírodní silice, které podporují trávení. Její jemná cibulová chuť skvěle doplní každé jídlo.

Ingredience
(množství na 15 karbanátků)
4 plechovky tuňáka ve vlastní ˇšťávě
1 menší cuketa
2 vejce
1 měkký kozí sýr (120g)
pažitka
olivový olej
sůl, pepř
Postup
- Cuketu nastrouháme na papírovou utěrku nebo do cedníku, osolíme a necháme chvíli odstát, aby pustila vodu. Poté ji důkladně vymačkáme
- Mezitím slijeme nálev z tuňáka a maso vložíme do mísy. Přidáme kozí sýr, nasekanou pažitku, vejce a vymačkanou cuketu
- Vidličkou nebo rukama vypracujeme jemné, tužší těsto. Podle chuti osolíme a opepříme
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Z těsta tvoříme větší kuličky, které na pánvi lehce zploštíme do tvaru karbanátků
- Smažíme z obou stran dozlatova
STÁHNOUT RECEPT ✅
Nutriční hodnoty
na 1 karbanátek
KCAL B S z toho C T
80 10g 0,7g 0,4g 4,3g