TRESKA S BROKOLICOVOU KAŠÍ

Hotové do 35 minut

Rychlý recept vhodný i pro ty nejuspěchanější dny. Brokolice dodá kaši vlákninu, vitamín C a antioxidanty – skvěle doplňuje lehkou, bílkovinami nabitou tresku.

Ingredience

na porci

1 treska

350g brokolice

1 lžíce sýru ricotta

8g másla

olivový olej

himalájská sůl, pepř

půlka citronu

1 jarní cibulka

2 stroužky česneku


Postup

Tresku omyjeme, zbavíme ploutví a hlavy, a nakrájíme na čtyři podkovy. Každou podkovu naplníme půlkou stroužku česneku, plátkem citronu a trochou nasekané jarní cibulky. Osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem a pečeme v troubě při 170 °C přibližně 30 minut.

Mezitím si připravíme brokolicovou kaši – brokolici spaříme do měkka v hrnci s trochou vody, poté přidáme ricottu, máslo a rozmixujeme dohladka. Nakonec dochutíme himalájskou solí. Dobrou chuť!

STÁHNOUT RECEPT


Nutriční hodnoty

1 porce

Kcal   Bílkoviny   Sacharidy    Cukry   Tuky

356         29g          21g            9,4g       15g