TĚSTOVINOVÝ SALÁT S FETOU A RAJČATY

Hotové do 30 minut

Vyzkoušejte můj recept na tyto těstoviny s fetou a rajčaty které obsahují též česnek a červenou cibuli, která je bohatá na antioxidanty, zejména flavonoidy, které pomáhají bojovat proti zánětům a podporují zdraví srdce. Česnek  je známý svými antibakteriálními a protizánětlivými účinky, posiluje imunitní systém a může pomoci snižovat krevní tlak a cholesterol.


Ingredience

750g těstovin trikolor (použila jsem od značky Adriana)

600g kuřecích prsou (1 balení)

1 velká červená cibule

1 velké rajče

plechovka sekaných rajčat

stroužek česneku

čerstvý tymián

dýňový olej

balení řeckého sýru feta

citronová šťáva


Postup

  1. Do kastrolu s vroucí osolenou vodou dáme vařit těstoviny.
  2. Mezitím si připravíme směs, na pánev dáme dýňový olej (restujeme zlehka, dýňový olej má nízký bod zakouření 120-150C°).
  3. Začneme restovat cibulku, stroužek česneku pokrájeného na plátky a řepu nakrájenou na malinkaté kostičky, postupně přidáváme maso a restujeme (kuřecí si alespoň udrží šťavnatost).
  4. Po uvaření všech ingrediencí nakonec přidáme rajče nasekané na kousky s rajčatovou plechovkou, citronovou šťávu a nasekaný čerstvý tymián.
  5. Těstoviny slijeme a smícháme se směsí, osolíme a opepříme.
  6. Feta sýr můžete smíchat s těstovinami nebo jídlo posypat až na talíři.

STÁHNOUT RECEPT


Nutriční hodnoty

na porci (z jednoho množství je přibližně 12 porcí)

Kcal           Bílkoviny     Sacharidy          Cukry     Tuky           sůl

376               25g                49g           5,5g            8,2g           0,4g