SALÁT TABBOULEH
Hotové za 30 minut
Tabbouleh je osvěžující a lehký salát pocházející z Libanonu, který v sobě spojuje svěžest bylinek, šťavnatost rajčat a jemnou chuť bulguru.
Ingredience
(množství vyjde na několik porcí)
balení bulguru (doporučuji Nature's Promise z Alberta )
4 velké svazky hladkolisté petržele
2 stonky máty
balení koktejlových rajčat
3 jarní cibulky
šťáva z 1 citronu
50ml kvalitního olivového oleje
sůl a pepř

Postup
Příprava bulguru
Bulgur nasypte do mísy a zalijte vroucí vodou tak, aby byl lehce ponořený. Přikryjte a nechte ho 15–30 minut nabobtnat.
Bylinky
Petržel i mátu důkladně omyjte, osušte a nasekejte najemno. Snažte se nasekat opravdu jemně – v tabboulehu by měly být bylinky hlavní složkou, ne jen doplňkem.
Zelenina
Rajčata nakrájej na malé kousky (klidně čtvrtky nebo osminky), jarní cibulku nasekejte na tenká kolečka – včetně zelené části.
Smíchání
Ve velké míse smíchejte vychladlý bulgur, nasekanou petržel, mátu, rajčata a jarní cibulku.
Dochucení
Přidejte citronovou šťávu, olivový olej, osolte a opepřete podle chuti. Vše dobře promíchejte, nechte ideálně alespoň 30 minut odležet v lednici, aby se chutě propojily.
STÁHNOUT RECEPT ✅
Nutriční hodnoty
na celý salát (vydělte počtem svých porcí)
Kcal Bílkoviny Sacharidy Cukry Tuky
2506 65g 408g 17,4g 57g

