SALÁT TABBOULEH

Hotové za 30 minut

Tabbouleh je osvěžující a lehký salát pocházející z Libanonu, který v sobě spojuje svěžest bylinek, šťavnatost rajčat a jemnou chuť bulguru. 

Ingredience

(množství vyjde na několik porcí)

balení bulguru (doporučuji Nature's Promise z Alberta )

4 velké svazky hladkolisté petržele

2 stonky máty

balení koktejlových rajčat

3 jarní cibulky

šťáva z 1 citronu

50ml kvalitního olivového oleje 

sůl a pepř



Postup

Příprava bulguru

Bulgur nasypte do mísy a zalijte vroucí vodou tak, aby byl lehce ponořený. Přikryjte a nechte ho 15–30 minut nabobtnat.

Bylinky

Petržel i mátu důkladně omyjte, osušte a nasekejte najemno. Snažte se nasekat opravdu jemně – v tabboulehu by měly být bylinky hlavní složkou, ne jen doplňkem.

Zelenina

Rajčata nakrájej na malé kousky (klidně čtvrtky nebo osminky), jarní cibulku nasekejte na tenká kolečka – včetně zelené části.

Smíchání

Ve velké míse smíchejte vychladlý bulgur, nasekanou petržel, mátu, rajčata a jarní cibulku.

Dochucení

Přidejte citronovou šťávu, olivový olej, osolte a opepřete podle chuti. Vše dobře promíchejte, nechte ideálně alespoň 30 minut odležet v lednici, aby se chutě propojily.


STÁHNOUT RECEPT



Nutriční hodnoty

 na celý salát (vydělte počtem svých porcí)

Kcal        Bílkoviny         Sacharidy     Cukry        Tuky

2506            65g                408g              17,4g            57g