
RYCHLÁ BÚN CHẢ DO KRABIČKY
Hotové do 20 minut
Omáčka na Bun Cha rýži je plná chutí a zároveň přináší zdravotní benefity. Můj recept obsahuje citronovou šťávu bohatou na vitamín C, která podporuje imunitu. Navíc díky balancu sladké, kyselé a slané chuti zlepšuje trávení a dodává pokrmu svěžest a lehkost.
Ingredience
- balení krkovice
- citronová šťáva
- lžíce sojové omáčky
- rybí omáčka
- koriandr, sezam, sůl, pepř
Zálivka
- lžíce třtinového cukru
- lžíce rýžového octa
- lžíce rybí omáčky
- 2-4 lžíce vlažné vody
- chilli podle chuti

Postup
- Na rozpálenou pánev dáme vepřovou krkovici nakrájenou na tenké nudličky.
- Maso restujeme na vlastním tuku, přidáme trochu citron. š´távy, sojové omáčky, rybí omáčky, sůl, pepř a nakonec koriandr s černým sezamem.
- Vedle v míse smícháme lžíci třtinového cukru, lžíci rýžového octa, lžíci rybí omáčky, 2-4 lžíce vlažné vody a podle chuti chilli
- Podáváme s rýží, čerstvou zeleninou a zalijeme zálivkou.
Nutriční hodnoty
porce (jen maso se zálivkou)
Kcal B S C T Sůl
387 36,3g 15,5g 15,5g 20g 4,5g