RYCHLÁ BÚN CHẢ DO KRABIČKY

Hotové do 20 minut

Omáčka na Bun Cha rýži je plná chutí a zároveň přináší zdravotní benefity. Můj recept obsahuje citronovou šťávu bohatou na vitamín C, která podporuje imunitu. Navíc díky balancu sladké, kyselé a slané chuti zlepšuje trávení a dodává pokrmu svěžest a lehkost.

Ingredience

  • balení krkovice
  • citronová šťáva
  • lžíce sojové omáčky
  • rybí omáčka
  • koriandr, sezam, sůl, pepř

Zálivka

  • lžíce třtinového cukru
  • lžíce rýžového octa
  • lžíce rybí omáčky
  • 2-4 lžíce vlažné vody
  • chilli podle chuti

Postup

  1. Na rozpálenou pánev dáme vepřovou krkovici nakrájenou na tenké nudličky.
  2. Maso restujeme na vlastním tuku, přidáme trochu citron. š´távy, sojové omáčky, rybí omáčky, sůl, pepř a nakonec koriandr s černým sezamem.
  3. Vedle v míse smícháme lžíci třtinového cukru, lžíci rýžového octa, lžíci rybí omáčky, 2-4 lžíce vlažné vody a podle chuti chilli
  4. Podáváme s rýží, čerstvou zeleninou a zalijeme zálivkou.

 Nutriční hodnoty

porce (jen maso se zálivkou)

       Kcal               B                 S              C              T                 Sůl

        387           36,3g             15,5g           15,5g               20g          4,5g