RUSTIKÁLNÍ KOLÁČ À LA GALETTE S TŘEŠNĚMI A PODMÁSLÍM

Hotový do 1 hodiny

Sladké, šťavnaté třešně jsou symbolem léta a právě teď nastal jejich čas zazářit v jednoduchém, ale okouzlujícím dezertu. Tento letní koláč s třešněmi v sobě spojuje svěží ovocnou chuť s jemným těstem a lehkým nádechem kokosu – ideální pro piknik, zahradní posezení nebo lenivé odpoledne s kávou.  

Ingredience

(Na kruhový koláč o 12 kouscích)

200g hladké mouky

50g kokosové mouky

30g kokosového oleje

2 celá vejce

půlka sáčku prášku na pečení

250ml kysaného podmáslí

250g vypeckovaných třešní

100g třtinového cukru

Drobenka:

30g kokosové mouky

lžíce třtinového cukru

malá kostička másla



Postup

Nejprve smícháme suché ingredience – mouku, kokosovou mouku a prášek do pečiva. Poté přidáme vejce, kokosový olej a nakonec vše zalijeme podmáslím. Směs dobře promícháme, aby vzniklo hutné těsto – nemělo by být řídké.

Do kulaté dortové formy vyložené pečicím papírem přeneseme těsto a špachtlí jej vytvarujeme do rovnoměrného kruhu. Na povrch rozložíme vypeckované třešně a vše posypeme kokosovou drobenkou.

Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 40–50 minut, dokud nebude drobenka zlatavá a mírně křupavá.

STÁHNOUT RECEPT


Nutriční hodnoty na 1 kousek

      Kcal      Bílkoviny    Sacharidy    Cukry   Tuky   

  193           5g               28g          16g       6,4g