
RUSTIKÁLNÍ KOLÁČ À LA GALETTE S TŘEŠNĚMI A PODMÁSLÍM
Hotový do 1 hodiny
Sladké, šťavnaté třešně jsou symbolem léta a právě teď nastal jejich čas zazářit v jednoduchém, ale okouzlujícím dezertu. Tento letní koláč s třešněmi v sobě spojuje svěží ovocnou chuť s jemným těstem a lehkým nádechem kokosu – ideální pro piknik, zahradní posezení nebo lenivé odpoledne s kávou.
Ingredience
(Na kruhový koláč o 12 kouscích)
200g hladké mouky
50g kokosové mouky
30g kokosového oleje
2 celá vejce
půlka sáčku prášku na pečení
250ml kysaného podmáslí
250g vypeckovaných třešní
100g třtinového cukru
Drobenka:
30g kokosové mouky
lžíce třtinového cukru
malá kostička másla


Postup
Nejprve smícháme suché ingredience – mouku, kokosovou mouku a prášek do pečiva. Poté přidáme vejce, kokosový olej a nakonec vše zalijeme podmáslím. Směs dobře promícháme, aby vzniklo hutné těsto – nemělo by být řídké.
Do kulaté dortové formy vyložené pečicím papírem přeneseme těsto a špachtlí jej vytvarujeme do rovnoměrného kruhu. Na povrch rozložíme vypeckované třešně a vše posypeme kokosovou drobenkou.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 40–50 minut, dokud nebude drobenka zlatavá a mírně křupavá.
STÁHNOUT RECEPT ✅
Nutriční hodnoty na 1 kousek
Kcal Bílkoviny Sacharidy Cukry Tuky
193 5g 28g 16g 6,4g
