
QUESADILLA NA STŘEDOMOŘSKÝ ZPŮSOB
Hotové do 35 minut
Quesadilla na středomořský způsob s kozím sýrem, rukolou, červenou cibulí a bazalkou je svěží, lehká a plná výrazných chutí. Kozí sýr dodá krémovost a bílkoviny, rukola přidá jemnou pikantnost a antioxidanty, červená cibule osvěží a bazalka celé jídlo provoní. Ideální volba na lehký oběd nebo rychlou večeři.
Ingredience
2 balení krůtích řízků (cca 700g)
2 papriky
2 středně velké červené cibule
1 balení kozího měkkého sýra
1 balení tortill (použila jsem značku Santa Maria) jsou velmi měkké a krásně se balí
rukola
bazalka
2 velké lžíce olivový olej extra virgin
kyselá okurka (dle chuti) nemusí být
sůl, pepř

Postup
- Krůtí maso naložte do lžíce olivového oleje, okořeňte kořením na drůbež, osolte a opepřete, nechte chvíli odležet
- Mezitím si připravte zeleninovou směs – červenou papriku a červenou cibuli nakrájejte na nudličky a orestujte na lžíci olivového oleje. Rukolu zatím nepřidávejte
- Naložené krůtí řízky ogrilujte z obou stran dozlatova. Grilujte je jen krátce, aby zůstaly šťavnaté. Poté maso nakrájejte na plátky
- Tortilly naplňte zeleninovou směsí, grilovaným krůtím masem, přidejte hrst rukoly, kousky kozího sýra, na plátky nakrájenou kyselou okurku a nasekanou čerstvou bazalku
- Tortilly zabalte – buď do trojúhelníkového tvaru (jako quesadillu), nebo je stočte jako wrap
STÁHNOUT RECEPT ✅
Nutriční hodnoty
na porci (množství na 6 porcí)
KCAL B S z toho C T Sůl
442 30,5g 42g 5g 16,3g 1,6g