QUESADILLA NA STŘEDOMOŘSKÝ ZPŮSOB

Hotové do 35 minut

Quesadilla na středomořský způsob s kozím sýrem, rukolou, červenou cibulí a bazalkou je svěží, lehká a plná výrazných chutí. Kozí sýr dodá krémovost a bílkoviny, rukola přidá jemnou pikantnost a antioxidanty, červená cibule osvěží a bazalka celé jídlo provoní. Ideální volba na lehký oběd nebo rychlou večeři.

Ingredience

2 balení krůtích řízků (cca 700g)

2 papriky

2 středně velké červené cibule

1 balení kozího měkkého sýra

1 balení tortill (použila jsem značku Santa Maria) jsou velmi měkké a krásně se balí

rukola

bazalka

 2 velké lžíce olivový olej extra virgin

kyselá okurka (dle chuti) nemusí být

sůl, pepř


Postup

  1. Krůtí maso naložte do lžíce olivového oleje, okořeňte kořením na drůbež, osolte a opepřete, nechte chvíli odležet
  2. Mezitím si připravte zeleninovou směs – červenou papriku a červenou cibuli nakrájejte na nudličky a orestujte na lžíci olivového oleje. Rukolu zatím nepřidávejte
  3. Naložené krůtí řízky ogrilujte z obou stran dozlatova. Grilujte je jen krátce, aby zůstaly šťavnaté. Poté maso nakrájejte na plátky
  4. Tortilly naplňte zeleninovou směsí, grilovaným krůtím masem, přidejte hrst rukoly, kousky kozího sýra, na plátky nakrájenou kyselou okurku a nasekanou čerstvou bazalku
  5. Tortilly zabalte – buď do trojúhelníkového tvaru (jako quesadillu), nebo je stočte jako wrap

STÁHNOUT RECEPT


Nutriční hodnoty

na porci (množství na 6 porcí)

KCAL               B                    S            z toho C                  T                   Sůl

442               30,5g               42g                5g                  16,3g              1,6g