PROTEINOVÁ PANNA COTTA VE ZMRZLÉ VERZI

Hotové do 1 hodiny

Jemný krém z vyšlehané smetany a proteinu, ukrytý v mražené podobě, chutná jako letní sen – sladký, lehký a osvěžující jako první sousto čerstvé jahody 

Ingredience

na 2 porce

1kelímek 30% smetany

175g jahod

lžíce březového cukru

odměrka proteinového prášku

Postup

Smetanu nalijeme do mísy a na chvíli ji vložíme do mrazáku, aby byla při šlehání co nejchladnější. Mezitím rozmixujeme jahody s cukrem dohladka.

Vyjmeme smetanu z mrazáku a začneme ji šlehat ručním mixérem. Za stálého šlehání postupně přisypáváme proteinový prášek, dokud nevznikne nadýchaný krém.

Do hotového krému vmícháme polovinu jahodové směsi. Směs rovnoměrně rozdělíme do sklenic nebo formiček, vršek ozdobíme zbylými jahodami a vložíme do mrazáku na přibližně 50 minut.

STÁHNOUT RECEPT


Nutriční hodnoty 

na 1 porci

Kcal       Bílkoviny   Sacharidy    Cukry   Tuky

   432           14g            30g          8g          32g