
PROTEINOVÁ PANNA COTTA VE ZMRZLÉ VERZI

Hotové do 1 hodiny
Jemný krém z vyšlehané smetany a proteinu, ukrytý v mražené podobě, chutná jako letní sen – sladký, lehký a osvěžující jako první sousto čerstvé jahody
Ingredience
na 2 porce
1kelímek 30% smetany
175g jahod
lžíce březového cukru
odměrka proteinového prášku
Postup
Smetanu nalijeme do mísy a na chvíli ji vložíme do mrazáku, aby byla při šlehání co nejchladnější. Mezitím rozmixujeme jahody s cukrem dohladka.
Vyjmeme smetanu z mrazáku a začneme ji šlehat ručním mixérem. Za stálého šlehání postupně přisypáváme proteinový prášek, dokud nevznikne nadýchaný krém.
Do hotového krému vmícháme polovinu jahodové směsi. Směs rovnoměrně rozdělíme do sklenic nebo formiček, vršek ozdobíme zbylými jahodami a vložíme do mrazáku na přibližně 50 minut.
STÁHNOUT RECEPT ✅
Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kcal Bílkoviny Sacharidy Cukry Tuky
432 14g 30g 8g 32g
