PŘÍLOHOVÝ SALÁT ZE SLADKÝCH BRAMBOR A ZELÍ PAK CHOI

Hotový do 15 minut

Věděli jste, že kombinace křehkého pak choi zelí a lněných semínek v salátu z restovaných batát nejen skvěle chutná, ale také dodá tělu dávku omega-3 mastných kyselin, vlákniny a antioxidantů v jednom talíři? Vyzkoušejte tento rychlý recept a přesvědčte se sami!

Ingredience

Na 2 porce

1 mrkev

1 hlava pak choi zelí

250g sladkých brambor

150g cukety 

2 lžíce lněných semínek

sůl, pepř

olivový olej

pro podávání: cizrnový hummus


Postup

Zeleninu důkladně omyjeme a nakrájíme na malé kostky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a nejprve orestujeme mrkev společně se sladkými bramborami. Restujeme na vyšším plameni, dokud zelenina nezměkne. Poté přidáme pak choi a cuketu – jen krátce, aby si zachovaly svou svěží barvu a příjemnou křupavost. Osolíme, opepříme a přisypeme lněná semínka. Krátce promícháme, necháme chvíli odstát a podáváme.

Servírujeme s hummusem z cizrny, který salát krásně doplní svou jemně krémovou chutí.

STÁHNOUT RECEPT



Nutriční Hodnoty

Na Porci bez hummusu

KCAL   BÍLKOVINY   SACHARIDY   CUKRY  TUKY  

283          8,2g              30g               11g        12g