
PORTOBELLO RIZOTO
Hotové do 35 minut

Krémové rizoto s ricottou, portobello houbami a pórkem je lahodné spojení jemných chutí a sametové konzistence.
Ingredience
(na několik porcí)
balení kuřecích prsou
1 pórek
3 kapie
1 červená cibule
balení portobello žampionů
1 balení ricotta sýru
balení jasmínové rýže
pažitka
olivový olej
sůl, pepř
Postup
Nejprve dáme vařit rýži a mezitím se pustíme do přípravy zeleninové směsi. Na rozpálenou pánev přidáme nasekanou cibuli, kapie, pórek a nakrájené portobello houby. Zakápneme olivovým olejem a restujeme, dokud zelenina nezměkne. Poté směs osolíme, opepříme a vmícháme ricottu, kterou necháme v teple zcela rozpustit. Směs odstavíme.
Uvařenou rýži necháme chvíli odpočinout, poté ji promícháme s připravenou zeleninovou směsí. Na závěr přidáme nasekanou čerstvou pažitku.
Nakonec ogrilujeme osolená a opepřená kuřecí prsa na olivovém oleji. Rizoto podáváme společně s grilovaným masem.
STÁHNOUT RECEPT ✅
Nutriční hodnoty rizota bez masa
(vydělte vlastním počtem porcí)
Kcal Bílkoviny Sacharidy Cukry Tuky
2283 65g 421g 12g 33g
