PORTOBELLO RIZOTO

Hotové do 35 minut

Krémové rizoto s ricottou, portobello houbami a pórkem je lahodné spojení jemných chutí a sametové konzistence.

Ingredience

(na několik porcí)

balení kuřecích prsou

1 pórek

3 kapie

1 červená cibule

balení portobello žampionů

1 balení ricotta sýru

balení jasmínové rýže 

pažitka

olivový olej 

sůl, pepř


Postup

Nejprve dáme vařit rýži a mezitím se pustíme do přípravy zeleninové směsi. Na rozpálenou pánev přidáme nasekanou cibuli, kapie, pórek a nakrájené portobello houby. Zakápneme olivovým olejem a restujeme, dokud zelenina nezměkne. Poté směs osolíme, opepříme a vmícháme ricottu, kterou necháme v teple zcela rozpustit. Směs odstavíme.

Uvařenou rýži necháme chvíli odpočinout, poté ji promícháme s připravenou zeleninovou směsí. Na závěr přidáme nasekanou čerstvou pažitku.

Nakonec ogrilujeme osolená a opepřená kuřecí prsa na olivovém oleji. Rizoto podáváme společně s grilovaným masem.

STÁHNOUT RECEPT


Nutriční hodnoty rizota bez masa

(vydělte vlastním počtem porcí)

Kcal   Bílkoviny   Sacharidy   Cukry  Tuky

2283         65g          421g         12g       33g