PLNĚNÉ PAPRIKY

Hotové do 1 hodiny

Když se spojí jemná ricotta s osvěžující chutí Lučiny Svěží a lehkostí Lučiny Linie, vznikne krémová náplň, která se skvěle hodí do sladkých čerstvých paprik. Tento jednoduchý, ale chuťově bohatý recept je ideální jako lehký oběd, předkrm nebo pohoštění pro hosty. 

Ingredience

Na 12 půlek (6 paprik)

2 balení tří barevných paprik

680g mletého hovězího masa

150g lučiny svěží

120g lučiny linie

1 ricotta

100g 30% eidamu strouhaného na posypání

KOŘENÍ NA MASO:

sůl, pepř

červená paprika

kmín

koření na mletá masa

chilli (dle chuti)


Postup

Papriky omyjeme, podélně překrojíme na poloviny a vydlabeme semínka i bílé části.

V míse smícháme mleté maso s Lučinou Svěží, Lučinou Linie, ricottou a kořením. Směs důkladně prohněteme prsty, aby se všechny suroviny dobře spojily.

Připravenou masovou náplní plníme papriky – pěchujeme až po okraj, aby nám směs nezbývala. Plněné papriky rozložíme do pekáče, vložíme do předehřáté trouby (můžete lehce každou z nich pokapat olivovým olejem).

Pečeme nejprve při 230 °C asi 30 minut. Poté teplotu snížíme na 200 °C, papriky posypeme nastrouhaným eidamem a dopékáme dalších 20 minut dozlatova.



STÁHNOUT RECEPT


Nutriční hodnoty

(na 1 plněnou papriku)

Kcal       Bílkoviny       Sacharidy     Cukry       Tuky      Sůl

 193              17g                5g               4g         12,3g        1g