
PLNĚNÉ PAPRIKY
Hotové do 1 hodiny
Když se spojí jemná ricotta s osvěžující chutí Lučiny Svěží a lehkostí Lučiny Linie, vznikne krémová náplň, která se skvěle hodí do sladkých čerstvých paprik. Tento jednoduchý, ale chuťově bohatý recept je ideální jako lehký oběd, předkrm nebo pohoštění pro hosty.
Ingredience
Na 12 půlek (6 paprik)
2 balení tří barevných paprik
680g mletého hovězího masa
150g lučiny svěží
120g lučiny linie
1 ricotta
100g 30% eidamu strouhaného na posypání
KOŘENÍ NA MASO:
sůl, pepř
červená paprika
kmín
koření na mletá masa
chilli (dle chuti)

Postup
Papriky omyjeme, podélně překrojíme na poloviny a vydlabeme semínka i bílé části.
V míse smícháme mleté maso s Lučinou Svěží, Lučinou Linie, ricottou a kořením. Směs důkladně prohněteme prsty, aby se všechny suroviny dobře spojily.
Připravenou masovou náplní plníme papriky – pěchujeme až po okraj, aby nám směs nezbývala. Plněné papriky rozložíme do pekáče, vložíme do předehřáté trouby (můžete lehce každou z nich pokapat olivovým olejem).
Pečeme nejprve při 230 °C asi 30 minut. Poté teplotu snížíme na 200 °C, papriky posypeme nastrouhaným eidamem a dopékáme dalších 20 minut dozlatova.
STÁHNOUT RECEPT ✅
Nutriční hodnoty
(na 1 plněnou papriku)
Kcal Bílkoviny Sacharidy Cukry Tuky Sůl
193 17g 5g 4g 12,3g 1g
