
PHỞ BÒ
Hotové do hodiny a půl
PHỞ BÒ – Vietnamský vývar plný chuti a zdraví
Tradiční hovězí vývar PHỞ BÒ nejen skvěle chutná, ale také posiluje imunitu a dodává tělu cenné živiny. Ideální volba pro lehké, výživné a voňavé jídlo v každou denní dobu. Vyzkoušejte můj snadný recept, který zvládne doma úplně každý.

Ingredience
množství stačí přibližně na 8 porcí
Vývar
ghíí (přepuštěné máslo)
2 morkové kosti
balení hovězího předního (700g) nebo oháňky
velká cibule ( dá se použít i fenykl)
Koření
lžička kardamom koření
3 hvězdičky badyánu
1 celá skořice
stroužek česneku
lžička zázvoru
lžíce třtinového cukru
š´ťáva z půlky limety nebo citronu
trocha rýžového octa
lžička rybí omáčky
sůl, pepř
Na servírování
jarní cibulka
koriandr
limeta / klíčky
rýžové nudle
Postup
- V papiňáku si rozehřejeme přepuštěné máslo (ghee) a orestujeme cibuli nakrájenou na větší kostky. Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a kosti, které krátce, ale zprudka opečeme, aby se zatáhly.
- Poté zalijeme přibližně 2,5 litry vody a přidáme veškeré koření. Hrnec uzavřeme a necháme vývar pomalu vařit na nízkém stupni přibližně 1,5 hodiny.
- Hotový vývar podáváme s rýžovými nudlemi nebo rýží, čerstvým koriandrem, jarní cibulkou a šťávou z limetky. Pro ještě lepší chuť můžete přidat i chilli podle chuti.
STÁHNOUT RECEPT ✅
Nutriční hodnoty
na vývar (bez nudlí)
KCAL Bílkoviny Sacharidy Cukry Tuky Sůl
189 18,4g 3g 2,6g 12g 0,17g