PHỞ BÒ

Hotové do hodiny a půl

PHỞ BÒ – Vietnamský vývar plný chuti a zdraví
Tradiční hovězí vývar PHỞ BÒ nejen skvěle chutná, ale také posiluje imunitu a dodává tělu cenné živiny. Ideální volba pro lehké, výživné a voňavé jídlo v každou denní dobu. Vyzkoušejte můj snadný recept, který zvládne doma úplně každý.

Ingredience     

množství stačí přibližně na 8 porcí

Vývar

ghíí (přepuštěné máslo)

2 morkové kosti 

balení hovězího předního (700g) nebo oháňky

velká cibule ( dá se použít i fenykl)

Koření

lžička kardamom koření

3 hvězdičky badyánu

1 celá skořice

stroužek česneku

lžička zázvoru

lžíce třtinového cukru

š´ťáva z půlky limety nebo citronu

trocha rýžového octa 

lžička rybí omáčky

sůl, pepř

Na servírování

jarní cibulka

koriandr

limeta / klíčky

rýžové nudle


Postup

  1. V papiňáku si rozehřejeme přepuštěné máslo (ghee) a orestujeme cibuli nakrájenou na větší kostky. Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a kosti, které krátce, ale zprudka opečeme, aby se zatáhly.
  2. Poté zalijeme přibližně 2,5 litry vody a přidáme veškeré koření. Hrnec uzavřeme a necháme vývar pomalu vařit na nízkém stupni přibližně 1,5 hodiny.
  3. Hotový vývar podáváme s rýžovými nudlemi nebo rýží, čerstvým koriandrem, jarní cibulkou a šťávou z limetky. Pro ještě lepší chuť můžete přidat i chilli podle chuti.


STÁHNOUT RECEPT


Nutriční hodnoty

na vývar (bez nudlí)

KCAL      Bílkoviny        Sacharidy     Cukry         Tuky            Sůl           

            189           18,4g                3g           2,6g           12g             0,17g