PERNÍČKOVÉ MÁSLO
Přestože Vánoce jsou ještě pár týdnů daleko, už teď se můžeš naladit na jejich kouzelnou atmosféru. Stačí otevřít skleničku perníčkového másla a nechat se unést vůní vanilky, skořice a vlašských ořechů plných omega-3 mastných kyselin. Zahřeje tě na duši a provoní celou kuchyň.
Hotové do 10 minut
Ingredience na 1 malou skleničku
balení vlašských ořechů (150g)
(vybírejte kvalitní, zbavené šlupky - nebudou hořké)
2 velké lžíce bio kokosového oleje
2 velké lžíce vanilkového extraktu (tekutého)
1 velká lžíce skořice
špetka soli
1 velká lžíce třtinového cukru
15 kapek zero drops (použila jsem příchuť kokos)
STÁHNOUT RECEPT ✅
TIP: Perníčkové máslo neobsahuje vodu ani mléčné složky, může tedy stát na chladném a suchém místě asi 2-3 týdny. V lednici vydrží 2-3 měsíce. Konzistence trochu ztuhne, ale chuť zůstane skvělá.

Postup
Do nádoby tyčového mixéru dejte všechny ingredience. Mixujte delšími pulzy, dokud se směs nespojí a nezíská hladkou, lehce tekutou konzistenci.

