PERNÍČKOVÉ MÁSLO

Přestože Vánoce jsou ještě pár týdnů daleko, už teď se můžeš naladit na jejich kouzelnou atmosféru. Stačí otevřít skleničku perníčkového másla a nechat se unést vůní vanilky, skořice a vlašských ořechů plných omega-3 mastných kyselin. Zahřeje tě na duši a provoní celou kuchyň.

Hotové do 10 minut

Ingredience na 1 malou skleničku

balení vlašských ořechů (150g) 

(vybírejte kvalitní, zbavené šlupky - nebudou hořké)

2 velké lžíce bio kokosového oleje

2 velké lžíce vanilkového extraktu (tekutého)

1 velká lžíce skořice

špetka soli

1 velká lžíce třtinového cukru

15 kapek zero drops (použila jsem příchuť kokos) 


STÁHNOUT RECEPT

TIP: Perníčkové máslo neobsahuje vodu ani mléčné složky, může tedy stát na chladném a suchém místě asi 2-3 týdny. V lednici vydrží 2-3 měsíce. Konzistence trochu ztuhne, ale chuť zůstane skvělá.

Postup

Do nádoby tyčového mixéru dejte všechny ingredience. Mixujte delšími pulzy, dokud se směs nespojí a nezíská hladkou, lehce tekutou konzistenci.


Kalorické hodnoty na celé máslo

Kcal     Bílkoviny     Sacharidy    Cukry    Tuky

1515            24g              48g            25g           136g