PEČENÉ BRAMBORY S RICOTTOU A KOPREM

Hotové do 35 minut

Jen díky kopru je naše oblíbená kulajda tou nejlahodnější pochoutkou na světě. Věděli jste ale, že kopr je také plný antioxidantů, které pomáhají chránit tělo před volnými radikály? Obsahuje vitamíny A a C, které podporují imunitní systém a zdraví pokožky. Má blahodárný vliv na trávení a může pomoci i při nadýmání. Jeho osvěžující chuť dodá jídlu lehkost a jemný aromatický nádech.  

Ingredience

(Na 1 plech o 8 porcích)

1 balení sýru ricotta

1 kg malých "gurmánských" brambor (můžete použít i běžné brambory – vyberte ty nejmenší)

2 středně velké červené cibule

2 žluté papriky

1 svazek jarní cibulky

olivový olej

1 balení čerstvého kopru

sůl

bio koření na brambory


Postup

  1. Brambory důkladně omyjte a rozkrojte je i se slupkou na poloviny
  2. Červenou cibuli, papriku a jarní cibulku nakrájejte na větší kusy
  3. Všechnu zeleninu promíchejte s bramborami na plechu
  4. Osolte, přidejte koření na brambory a pokapejte olivovým olejem
  5. Dobře promíchejte, rozprostřete rovnoměrně na plech a pečte v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 25 minut – dokud nejsou brambory zlatavé a měkké
  6. Po vytažení z trouby posypte nasekaným čerstvým koprem (přidávejte až po upečení, aby si kopr zachoval barvu a svěžest)
  7. Podávejte s kousky ricotty – buď jen tak navrchu, nebo lehce promíchané

STÁHNOUT RECEPT


Nutriční hodnoty

na porci

KCAL               B              S          z toho C            T       

        267              5,2g             37g           2,5g             11g