
PEČENÉ BRAMBORY S RICOTTOU A KOPREM
Hotové do 35 minut
Jen díky kopru je naše oblíbená kulajda tou nejlahodnější pochoutkou na světě. Věděli jste ale, že kopr je také plný antioxidantů, které pomáhají chránit tělo před volnými radikály? Obsahuje vitamíny A a C, které podporují imunitní systém a zdraví pokožky. Má blahodárný vliv na trávení a může pomoci i při nadýmání. Jeho osvěžující chuť dodá jídlu lehkost a jemný aromatický nádech.

Ingredience
(Na 1 plech o 8 porcích)
1 balení sýru ricotta
1 kg malých "gurmánských" brambor (můžete použít i běžné brambory – vyberte ty nejmenší)
2 středně velké červené cibule
2 žluté papriky
1 svazek jarní cibulky
olivový olej
1 balení čerstvého kopru
sůl
bio koření na brambory
Postup
- Brambory důkladně omyjte a rozkrojte je i se slupkou na poloviny
- Červenou cibuli, papriku a jarní cibulku nakrájejte na větší kusy
- Všechnu zeleninu promíchejte s bramborami na plechu
- Osolte, přidejte koření na brambory a pokapejte olivovým olejem
- Dobře promíchejte, rozprostřete rovnoměrně na plech a pečte v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 25 minut – dokud nejsou brambory zlatavé a měkké
- Po vytažení z trouby posypte nasekaným čerstvým koprem (přidávejte až po upečení, aby si kopr zachoval barvu a svěžest)
- Podávejte s kousky ricotty – buď jen tak navrchu, nebo lehce promíchané
STÁHNOUT RECEPT ✅
Nutriční hodnoty
na porci
KCAL B S z toho C T
267 5,2g 37g 2,5g 11g