PEČENÉ BATÁTY S MLETÝM HOVĚZÍM, FAZOLOVÝM CHUTNEY A FRESH DIPEM

Hotové do 30 minut

Sladká brambora se svěžím dipem z medvědího česneku je nejen lahůdkou pro chuťové buňky, ale i malým zázrakem pro vaše zdraví. Medvědí česnek je totiž nabitý vitamínem C, posiluje imunitu, čistí organismus a má přírodní antibakteriální účinky. Když se svěží chuť potká s pořádnou dávkou živin – vznikne ideální kombinace! 

Ingredience

(množství na 3 porce)

1 balení mletého hovězího masa

1 velká batáta

250g zakysané smetany 18%

konzerva černých fazolí 

1 velká červená cibule 

olivový olej

lžička medu

čerstvá citronová šťáva 

medvědí česnek

sůl, pepř


Postup

Příprava batáty:

  • Batátu omyjeme, rozkrojíme napůl a vložíme do pekáče
  • Osolíme, pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 20minut

Fazolová směs:

  • Na olivovém oleji v kastrůlku orestujeme nadrobno nakrájenou červenou cibuli
  • Přidáme omyté černé fazole (z konzervy) a krátce společně orestujeme
  • Po změknutí můžeme přilít trochu nálevu z konzervy, směs rozmixujeme dohladka
  • Dochutíme lžičkou medu a solí

Mleté maso:

  • Mleté maso orestujeme na olivovém oleji
  • Osolíme, opepříme a restujeme na mírném stupni, aby zůstalo šťavnaté

Fresh dip:

  • Smícháme 250 g zakysané smetany, lžíci olivového oleje, nasekaný medvědí česnek, pár kapek citronové šťávy, špetku soli a pepře

Servírování:

  • Pečené batáty podáváme s fazolovým pyré, mletým masem a čerstvým dipem


STÁHNOUT RECEPT


Nutriční hodnoty

na 1 porci

Kcal                 B               S             z toho C            T               Sůl

   589               33g            42g            12,3g               36g           1,6g