
PEČENÉ BATÁTY S MLETÝM HOVĚZÍM, FAZOLOVÝM CHUTNEY A FRESH DIPEM
Hotové do 30 minut
Sladká brambora se svěžím dipem z medvědího česneku je nejen lahůdkou pro chuťové buňky, ale i malým zázrakem pro vaše zdraví. Medvědí česnek je totiž nabitý vitamínem C, posiluje imunitu, čistí organismus a má přírodní antibakteriální účinky. Když se svěží chuť potká s pořádnou dávkou živin – vznikne ideální kombinace!
Ingredience
(množství na 3 porce)
1 balení mletého hovězího masa
1 velká batáta
250g zakysané smetany 18%
konzerva černých fazolí
1 velká červená cibule
olivový olej
lžička medu
čerstvá citronová šťáva
medvědí česnek
sůl, pepř
Postup
Příprava batáty:
- Batátu omyjeme, rozkrojíme napůl a vložíme do pekáče
- Osolíme, pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 20minut
Fazolová směs:
- Na olivovém oleji v kastrůlku orestujeme nadrobno nakrájenou červenou cibuli
- Přidáme omyté černé fazole (z konzervy) a krátce společně orestujeme
- Po změknutí můžeme přilít trochu nálevu z konzervy, směs rozmixujeme dohladka
- Dochutíme lžičkou medu a solí
Mleté maso:
- Mleté maso orestujeme na olivovém oleji
- Osolíme, opepříme a restujeme na mírném stupni, aby zůstalo šťavnaté
Fresh dip:
- Smícháme 250 g zakysané smetany, lžíci olivového oleje, nasekaný medvědí česnek, pár kapek citronové šťávy, špetku soli a pepře
Servírování:
- Pečené batáty podáváme s fazolovým pyré, mletým masem a čerstvým dipem
Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kcal B S z toho C T Sůl
589 33g 42g 12,3g 36g 1,6g