
MRKVOVO-BANÁNOVÝ CHLÉB
Vůně vanilky a kořeněného mrkvovo-banánového chleba se line kuchyní, zatímco každé sousto s lněnými semínky připomíná klidné podzimní odpoledne se šálkem teplého čaje
Čas pečení 30 min / Celkový čas 35 min
Ingredience
Plech o osmi kouscích
mrkev přibližně 100g
1 banán
30g kokosového oleje
50g mletých lněných semínek
30g mandlové mouky
2 vejce
2 žloutky
1 lžička prášku do pečiva
skořice
1 lžička vanilkového extraktu
60g erythritolu
Postup
Předehřejte troubu na 177 °C.
V jedné míse smíchejte všechny suché ingredience. Ve druhé míse vyšlehejte 2 vejce se žloutky, poté přidejte nastrouhanou mrkev a rozmačkaný banán.
Spojte suché a mokré suroviny a promíchejte do hladkého těsta.
Těsto přelijte do vymazané formy vysypané trochou mandlové mouky.
Pečte přibližně 30 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde suchá
STÁHNOUT RECEPT ✅


Nutriční hodnoty
na 1 kousek
Kcal Bílkoviny Sacharidy Cukry Tuky
131 4,3g 4g 3g 10g