MRKVOVO-BANÁNOVÝ CHLÉB

Vůně vanilky a kořeněného mrkvovo-banánového chleba se line kuchyní, zatímco každé sousto s lněnými semínky připomíná klidné podzimní odpoledne se šálkem teplého čaje

Čas pečení 30 min  / Celkový čas 35 min

Ingredience

Plech o osmi kouscích

mrkev přibližně 100g

1 banán

30g kokosového oleje

50g mletých lněných semínek

30g mandlové mouky

2 vejce

2 žloutky

1 lžička prášku do pečiva

skořice

1 lžička vanilkového extraktu

60g erythritolu

Postup

Předehřejte troubu na 177 °C.
V jedné míse smíchejte všechny suché ingredience. Ve druhé míse vyšlehejte 2 vejce se žloutky, poté přidejte nastrouhanou mrkev a rozmačkaný banán.
Spojte suché a mokré suroviny a promíchejte do hladkého těsta.
Těsto přelijte do vymazané formy vysypané trochou mandlové mouky.
Pečte přibližně 30 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde suchá 

STÁHNOUT RECEPT


Nutriční hodnoty

na 1 kousek

Kcal    Bílkoviny   Sacharidy  Cukry   Tuky

131          4,3g           4g           3g         10g