MRKVOVÁ POHANKA S LOSOSEM

Hotové do 35 minut

Ultra rychlý recept plný výborné máslové zeleniny s jemnou chutí lososa 

Ingredience

na porci

100g lososa

80g pohanky

100g mrkvových nudliček (Albertova tržnice)

50g červené kapie

100g květáku

100g brokolice

kostička másla

šťáva z půlky citronu

trocha kokosového oleje

sůl, pepř


Postup

  1. Květák, brokolici a papriku očistíme a nakrájíme na menší kousky , osolíme, opepříme a vše vložíme na plech. Pečeme v horkovzdušné troubě při 200 °C.

  2. Mezitím si v kastrůlku rozehřejeme trochu kokosového oleje. Mrkev orestujeme a přisypeme pohanku. Opět krátce osmahneme.

  3. Zalijeme vodou tak, aby byla pohanka zcela ponořená. Přivedeme k varu, poté snížíme teplotu na minimum a vaříme doměkka, přibližně 25 minut. Solíme až na závěr. Pro krémovější chuť můžeme vmíchat trošku másla.

  4. Lososa omyjeme, osušíme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Přidáme ho na plech k pečící se zelenině a pečeme společně asi 25 minut.

  5. Po upečení promícháme zeleninu s kouskem másla. Podáváme společně s pohankou a pečeným lososem.

STÁHNOUT RECEPT


Nutriční hodnoty

Kcal   Bílkoviny   Sacharidy  Cukry  Tuky

639       39g           73g          13g        18g