
MRKVOVÁ POHANKA S LOSOSEM
Hotové do 35 minut
Ultra rychlý recept plný výborné máslové zeleniny s jemnou chutí lososa
Ingredience
na porci
100g lososa
80g pohanky
100g mrkvových nudliček (Albertova tržnice)
50g červené kapie
100g květáku
100g brokolice
kostička másla
šťáva z půlky citronu
trocha kokosového oleje
sůl, pepř


Postup
-
Květák, brokolici a papriku očistíme a nakrájíme na menší kousky , osolíme, opepříme a vše vložíme na plech. Pečeme v horkovzdušné troubě při 200 °C.
-
Mezitím si v kastrůlku rozehřejeme trochu kokosového oleje. Mrkev orestujeme a přisypeme pohanku. Opět krátce osmahneme.
-
Zalijeme vodou tak, aby byla pohanka zcela ponořená. Přivedeme k varu, poté snížíme teplotu na minimum a vaříme doměkka, přibližně 25 minut. Solíme až na závěr. Pro krémovější chuť můžeme vmíchat trošku másla.
-
Lososa omyjeme, osušíme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Přidáme ho na plech k pečící se zelenině a pečeme společně asi 25 minut.
-
Po upečení promícháme zeleninu s kouskem másla. Podáváme společně s pohankou a pečeným lososem.
STÁHNOUT RECEPT ✅
Nutriční hodnoty
Kcal Bílkoviny Sacharidy Cukry Tuky
639 39g 73g 13g 18g
