MLÉČNÁ PŘÍLOHOVÁ RÝŽE S KORIANDREM

Hotová do 25 minut

Rýže vhodná jako příloha, když si chcete opravdu pochutnat. Jemně smetanová chuť díky kokosovému mléku jí dodá exotický nádech a koriandr ji skvěle doplní – nejen chuťově, ale i svými účinky. Koriandr podporuje trávení, pomáhá tělu s detoxikací a má protizánětlivé vlastnosti. 

Ingredience

1 balení rýže basmati 

1 plechovka kokosového mléka (používám od Nature´´s promise - Albert)

1 balení koriandru

svazek jarní cibulky

sůl, limetková šťáva

dýňový olej


Postup

  1. Dáme vařit rýži, nejlepší příprava v hrnci je podle mého názoru propláchnout 3x a nakonec zalít dvěma díly vody.
  2. Necháme rýži probublat a snížíme stupeň na 2 - nechávám vařit 20 minut pod pokličkou.
  3. Mezitím nakrájíme jarní cibulku a orestujeme ji na dýňovém oleji.
  4. Uvařenou rýži dáme do pánve k hotové jarní cibulce, osolíme dochutíme limetkovou šťávou a zalijeme kokosovým mlékem (nevaříme) mícháme na mírném ohni, aby rýže zůstala mléčná.
  5. Nakonec zasypeme koriandrem.


STÁHNOUT RECEPT


Nutriční hodnoty

na porci (z jednoho hrnce 8 porcí rýže)

      Kcal           B             S               C              T

        344        5,5g           52g           1,2g       12,7g