
MLÉČNÁ PŘÍLOHOVÁ RÝŽE S KORIANDREM
Hotová do 25 minut
Rýže vhodná jako příloha, když si chcete opravdu pochutnat. Jemně smetanová chuť díky kokosovému mléku jí dodá exotický nádech a koriandr ji skvěle doplní – nejen chuťově, ale i svými účinky. Koriandr podporuje trávení, pomáhá tělu s detoxikací a má protizánětlivé vlastnosti.

Ingredience
1 balení rýže basmati
1 plechovka kokosového mléka (používám od Nature´´s promise - Albert)
1 balení koriandru
svazek jarní cibulky
sůl, limetková šťáva
dýňový olej
Postup
- Dáme vařit rýži, nejlepší příprava v hrnci je podle mého názoru propláchnout 3x a nakonec zalít dvěma díly vody.
- Necháme rýži probublat a snížíme stupeň na 2 - nechávám vařit 20 minut pod pokličkou.
- Mezitím nakrájíme jarní cibulku a orestujeme ji na dýňovém oleji.
- Uvařenou rýži dáme do pánve k hotové jarní cibulce, osolíme dochutíme limetkovou šťávou a zalijeme kokosovým mlékem (nevaříme) mícháme na mírném ohni, aby rýže zůstala mléčná.
- Nakonec zasypeme koriandrem.
STÁHNOUT RECEPT ✅
Nutriční hodnoty
na porci (z jednoho hrnce 8 porcí rýže)
Kcal B S C T
344 5,5g 52g 1,2g 12,7g