
MASOVÉ KOULE S RAJČATY
Hotové do 40 minut
Vyzkoušejte jemné masové koule z hovězího masa, které díky pažitce získávají svěží chuť i dávku vitamínu C a K. Pažitka navíc podporuje trávení a přispívá k posílení imunity.
Ingredience
2 balení mletého masa (přibližně 700g)
2 velké červené cibule
pažitka
2 velká rajčata
lučina s bylinkami 1/2 krabičky
Milánská omáčka (rajčatová) se žampiony
olivový olej
sůl, pepř
Postup
- Na pánev dáme rozehřát olej a orestujeme nasekanou cibuli.
- Mezitím rozehřejeme troubu na 200°C a ve velké míse připravíme masovou směs.
- Smícháme hovězí maso, rajčata nasekaná na malé kostičky, lučinu, pažitku, sůl, pepř a orestovanou cibulku, směs pořádně prohněteme aby se suroviny spojily.
- Tvoříme masové kuličky, které dáme do pekáče a lžící na každou kuličku poklademe milánskou omáčku-dáme péct.
- Podáváme s oblíbenou přílohou a posypeme pažitkou.
Nutriční hodnoty
na porci (z tohoto množství přibližně 7 porcí-jen maso)
Kcal Bílkoviny Sacharidy Cukry Tuky
242 21g 7,3g 5,9g 14g