MASOVÉ KOULE S RAJČATY

Hotové do 40 minut

 Vyzkoušejte jemné masové koule z hovězího masa, které díky pažitce získávají svěží chuť i dávku vitamínu C a K. Pažitka navíc podporuje trávení a přispívá k posílení imunity. 

Ingredience

2 balení mletého masa (přibližně 700g)

2 velké červené cibule

pažitka

2 velká rajčata

lučina s bylinkami 1/2 krabičky

Milánská omáčka (rajčatová) se žampiony 

olivový olej

sůl, pepř 


Postup

  1. Na pánev dáme rozehřát olej a  orestujeme nasekanou cibuli.
  2. Mezitím rozehřejeme troubu na 200°C a ve velké míse připravíme masovou směs.
  3. Smícháme hovězí maso, rajčata nasekaná na malé kostičky, lučinu, pažitku, sůl, pepř a orestovanou cibulku, směs pořádně prohněteme aby se suroviny spojily.
  4. Tvoříme masové kuličky, které dáme do pekáče a lžící na každou kuličku poklademe milánskou omáčku-dáme péct.
  5. Podáváme s oblíbenou přílohou a posypeme pažitkou.


STÁHNOUT RECEPT


Nutriční hodnoty

na porci (z tohoto množství přibližně 7 porcí-jen maso)

Kcal          Bílkoviny         Sacharidy   Cukry     Tuky

242              21g                  7,3g         5,9g           14g