KRŮTÍ RÁMEN

Vývar s křupavou zeleninou, vařenými vejci a jemným krůtím masem představuje ramen – tradiční japonskou polévku v českém pojetí. 

Doba přípravy 10 mniut  Celková doba vaření 2h 10 minut

Ingredience na 4 porce

  • 1 balení krůtích křídel na polévku
  • 1 hlava pak choi zelí
  • 2 červené kapie
  • 1 celá cuketa
  • cibule
  • 1 mrkev
  • 2x petržel kořenová
  • 4 vejce na ozdobu
  • 2,5 litru vody
  • sůl, pepř
  • olivový olej

Postup

Nejprve omyjeme maso a vložíme ho do hrnce spolu s očištěnou mrkví, polovinou pak choi zelí a cibulí rozkrojenou napůl. Dochutíme solí a pepřem, zalijeme vodou tak, aby byly všechny ingredience ponořené, přivedeme k varu, poté stáhneme plamen a v zakrytém hrnci vaříme přibližně 2 hodiny.

Zbylou zeleninu nakrájíme na větší kostky, dochutíme solí a krátce před dovařením vývaru ji na vysokém plameni lehce orestujeme na olivovém oleji. Zeleninu během restování prohazujeme, dokud mírně nezměkne, ale zachová si křupavost. Vejce uvaříme natvrdo.

Hotový pokrm servírujeme do misek – nejprve vložíme obrané maso, poté zeleninu a vejce a vše zalijeme vývarem. Podle chuti můžeme pokrm ještě lehce dosolit. Pro větší sytost můžeme přidat uvařené rýžové nebo udon nudle.


STÁHNOUT RECEPT



Nutriční hodnoty

Kcal  Bílkoviny   Sacharidy   Cukry  Tuky

378      42g              10g           6g      19g