KREVETOVÉ POKE

Hotové za 30 minut

Poke bowl z krevet, bulguru, sladkých brambor a cukety je svěží a výživný pokrm plný chutí i barev. Kombinace šťavnatých mořských plodů s pečenou zeleninou a bylinkami tvoří vyvážené jídlo ideální pro lehký oběd nebo večeři. 

Ingredience na 2 porce

150g bulguru

300g krevet

1/2 cukety

120g sladkých brambor

1 menší bílá cibule

olivový olej

česnek

sůl

hladkolistá petržel

avokádo a zeleninový hummus k servírování

STÁHNOUT RECEPT ✅

Postup

Nejprve uvaříme bulgur – zalijeme ho dvojnásobným množstvím vody (poměr 1:2), přivedeme k varu, poté odstavíme a necháme pod pokličkou 20 minut dojít.

Mezitím na pánvi rozehřejeme olivový olej a na malé kostičky nakrájíme cibuli, sladké brambory a cuketu. Zeleninu restujeme dozlatova a doměkka, lehce osolíme a podle chuti přidáme nasekaný česnek.

Nakonec přidáme krevety a krátce je opečeme se zeleninou, dokud se vše krásně nepropojí.

Uvařený bulgur zakápneme olivovým olejem, osolíme a vmícháme do pánve se zeleninovo-krevetovou směsí.

Na závěr nasekáme hladkolistou petržel a přidáme ji do hotového pokrmu.

Podáváme s čerstvým avokádem.


Nutriční hodnoty na porci

(bez avokáda a hummusu)

Kcal     Bílkoviny     Sacharidy    Cukry     Tuky

514           36g            68g             9,5g       9,5g