KREVETOVÉ POKE
Hotové za 30 minut
Poke bowl z krevet, bulguru, sladkých brambor a cukety je svěží a výživný pokrm plný chutí i barev. Kombinace šťavnatých mořských plodů s pečenou zeleninou a bylinkami tvoří vyvážené jídlo ideální pro lehký oběd nebo večeři.
Ingredience na 2 porce
150g bulguru
300g krevet
1/2 cukety
120g sladkých brambor
1 menší bílá cibule
olivový olej
česnek
sůl
hladkolistá petržel
avokádo a zeleninový hummus k servírování

STÁHNOUT RECEPT ✅

Postup
Nejprve uvaříme bulgur – zalijeme ho dvojnásobným množstvím vody (poměr 1:2), přivedeme k varu, poté odstavíme a necháme pod pokličkou 20 minut dojít.
Mezitím na pánvi rozehřejeme olivový olej a na malé kostičky nakrájíme cibuli, sladké brambory a cuketu. Zeleninu restujeme dozlatova a doměkka, lehce osolíme a podle chuti přidáme nasekaný česnek.
Nakonec přidáme krevety a krátce je opečeme se zeleninou, dokud se vše krásně nepropojí.
Uvařený bulgur zakápneme olivovým olejem, osolíme a vmícháme do pánve se zeleninovo-krevetovou směsí.
Na závěr nasekáme hladkolistou petržel a přidáme ji do hotového pokrmu.
Podáváme s čerstvým avokádem.
Nutriční hodnoty na porci
(bez avokáda a hummusu)
Kcal Bílkoviny Sacharidy Cukry Tuky
514 36g 68g 9,5g 9,5g