KOŘENĚNÝ QUINOA BANÁNOVÝ PUDINK

Kořeněný pudink z quinoy s pečeným banánem je hřejivý dezert plný podzimních chutí, ve kterém se snoubí jemná sladkost ovoce s vůní kardamomu. Tento jednoduchý recept potěší nejen zdravým složením, ale i voňavou atmosférou chladných dnů. 

Doba vaření 30 minut
Celkový čas 35 minut

Ingredience na 2 porce

Pečený banán

1 střední banán rozkrojený napůl

1 lžíce medu

Pudink

400ml mandlového mléka

100g pseudoobiloviny quinoa 

1 lžíce medu

2 lžíce erythritolu

čajová lžička skořice

čajová lžička kardamom koření

Postup

Předehřejte troubu na 200 °C.
Podélně rozkrojené banány položte na plech a pokapejte medem. Pečte 10–12 minut, dokud nezezlátnou.
Mezitím přiveďte mandlové mléko k varu a přisypte quinou. Snižte plamen na nízký stupeň a vařte pomalu 25–30 minut.
Pudink průběžně promíchávejte, aby se neusazoval na dně hrnce.
Vmíchejte koření a směs medu s erythritolem.
Jakmile směs zhoustne, odstavte ji z plotny.
Naplňte skleničky pudinkem a ozdobte pečeným banánem.
Doporučuji banán po upečení krátce vychladit – lépe drží tvar.


STÁHNOUT RECEPT


Nutriční hodnoty na 1 pudink

Kcal      Bílkoviny     Sacharidy    Cukry    Tuky 

349          9,5g             59g           30g        7g