RYCHLÉ POHANKOVÉ RIZOTO

Hotové za 25 minut

Pórek je skvělým zdrojem vlákniny, vitamínu C a antioxidantů, které podporují trávení a posilují imunitní systém. Má také jemně detoxikační účinky. Vařená pohanka je bezlepková, bohatá na hořčík a rutin, což prospívá cévám a srdci. Spolu tvoří lehké, výživné a dobře stravitelné jídlo. 

Ingredience

1 balení pohanky 

2 pórky

1 cibule

2 velké lžíce másla

sůl, pepř

Postup

  1. Balení pohanky nasypeme do kastrolu a zalijeme vodou tak, aby se stačila vyvařit do změknutí .
  2. Vedle si připravíme pánev, kde na másle orestujeme pórek nakrájený na kolečka a cibuli.
  3. Po uvaření pohanky do kastrolu přidáme zeleninový základ, osolíme, opepříme a podle chuti ještě přimícháme trochu másla.
  4. Takto hotové rizoto můžete podávat s nahniličko vařeným vejcem a jídlo plné chuti a živin je na světě.




Nutriční hodnoty

na porci (z 1 balení pohanky vyjde cca 10 porcí)

Kcal         B           S             C           T          

199         6,9g      30g        1,5g        5g