
RYCHLÉ POHANKOVÉ RIZOTO
Hotové za 25 minut
Pórek je skvělým zdrojem vlákniny, vitamínu C a antioxidantů, které podporují trávení a posilují imunitní systém. Má také jemně detoxikační účinky. Vařená pohanka je bezlepková, bohatá na hořčík a rutin, což prospívá cévám a srdci. Spolu tvoří lehké, výživné a dobře stravitelné jídlo.
Ingredience
1 balení pohanky
2 pórky
1 cibule
2 velké lžíce másla
sůl, pepř

Postup
- Balení pohanky nasypeme do kastrolu a zalijeme vodou tak, aby se stačila vyvařit do změknutí .
- Vedle si připravíme pánev, kde na másle orestujeme pórek nakrájený na kolečka a cibuli.
- Po uvaření pohanky do kastrolu přidáme zeleninový základ, osolíme, opepříme a podle chuti ještě přimícháme trochu másla.
- Takto hotové rizoto můžete podávat s nahniličko vařeným vejcem a jídlo plné chuti a živin je na světě.
Nutriční hodnoty
na porci (z 1 balení pohanky vyjde cca 10 porcí)
Kcal B S C T
199 6,9g 30g 1,5g 5g