
JAHODOVÉ LASSI
Hotové do 5 minut
Lassi je tradiční indický nápoj z jogurtu nebo kefíru, který skvěle pomáhá trávení. Nejlépe si ho vychutnáte po jídle – krásně osvěží a zažene chuť na sladké.
Obvykle se do něj přidává koření nebo ovoce. Nejslavnější je mango lassi, ale v tomhle receptu jsem použila jahody pro jejich svěží chuť a krásnou barvu.
Podávejte hezky vychlazené – právě tak chutná lassi nejlépe!
Ingredience
na 1 lassi
400ml kefíru
1 vrchovatá čajová lžička drceného kmínu
1 čajová lžička strouhaného zázvoru
hrst jahod
šťáva z půlky limety
2 čajové lžičky xylitolu (březový cukr)

STÁHNOUT RECEPT ✅

Postup
- Všechny ingredience dejte do mixéru a mixujte krátkými pulzy – menší kousky v nápoji dodají na chuti.
Nutriční hodnoty
KCAL Bílkoviny Sacharidy z toho Cukry Tuky Sůl
385 17,3g 30g 24,3g 20,4g 0,5g