JAHODOVÉ LASSI

Hotové do 5 minut

Lassi je tradiční indický nápoj z jogurtu nebo kefíru, který skvěle pomáhá trávení. Nejlépe si ho vychutnáte po jídle – krásně osvěží a zažene chuť na sladké.

Obvykle se do něj přidává koření nebo ovoce. Nejslavnější je mango lassi, ale v tomhle receptu jsem použila jahody pro jejich svěží chuť a krásnou barvu.

Podávejte hezky vychlazené – právě tak chutná lassi nejlépe!

Ingredience

na 1 lassi

400ml kefíru

1 vrchovatá čajová lžička drceného kmínu

1 čajová lžička strouhaného zázvoru

hrst jahod

šťáva z půlky limety

2 čajové lžičky xylitolu (březový cukr)


STÁHNOUT RECEPT

Postup

  1. Všechny ingredience dejte do mixéru a mixujte krátkými pulzy – menší kousky v nápoji dodají na chuti. 

Nutriční hodnoty

KCAL        Bílkoviny          Sacharidy        z toho Cukry       Tuky            Sůl

      385            17,3g                  30g               24,3g              20,4g             0,5g