
JABLKOVÝ CRUMBLE SE SKOŘICÍ
Jablkový crumble se skořicí a mandlovou moukou je lahodný dezert, který spojuje šťavnatá jablka s voňavou, křupavou drobenkou. Jeho příprava je jednoduchá a výsledek potěší milovníky tradičních chutí i zdravějších alternativ.
Doba pečení 30 min
Celková doba přípravy 40 min
Ingredience na 4 porce
5 menších jablek
100g mandlové mouky
40g kokosového oleje
40g erythritolu
1 vejce
vanilkový extrakt
skořice


Postup
Nejprve si připravíme jablka – oloupeme je, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kostičky. V míse je smícháme se skořicí, vanilkovým extraktem a 20 g erythritolu, poté odložíme stranou.
Těsto připravíme smícháním mandlové mouky, kokosového oleje, vajíčka, vanilkového extraktu a skořice podle chuti. Nakonec přidáme zbytek erythritolu a vypracujeme lepivé těsto připomínající drobenku, jen o něco vláčnější.
Troubu předehřejeme na 170 °C. Do středně velkého pekáče rozetřeme tenkou vrstvu těsta jako základ. Na něj rovnoměrně rozprostřeme připravená jablka. Zbytek těsta rozdělíme na malé kousky a poklademe je navrch – při pečení se roztečou a spojí, není tedy nutné pokrývat celý povrch.
Pečeme přibližně 30 minut, dokud vršek crumble nezezlátne. Podáváme vychladlé.
STÁHNOUT RECEPT ✅
Nutriční hodnoty
na kousek
Kcal Bílkoviny Sacharidy Cukry Tuky
329 7,6g 17,5g 14,8g 24g