JABLKOVÝ CRUMBLE SE SKOŘICÍ

Jablkový crumble se skořicí a mandlovou moukou je lahodný dezert, který spojuje šťavnatá jablka s voňavou, křupavou drobenkou. Jeho příprava je jednoduchá a výsledek potěší milovníky tradičních chutí i zdravějších alternativ. 

Doba pečení 30 min
Celková doba přípravy 40 min

Ingredience  na 4 porce

5 menších jablek

100g mandlové mouky

40g kokosového oleje

40g erythritolu

1 vejce

vanilkový extrakt

skořice

Postup

Nejprve si připravíme jablka – oloupeme je, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kostičky. V míse je smícháme se skořicí, vanilkovým extraktem a 20 g erythritolu, poté odložíme stranou.

Těsto připravíme smícháním mandlové mouky, kokosového oleje, vajíčka, vanilkového extraktu a skořice podle chuti. Nakonec přidáme zbytek erythritolu a vypracujeme lepivé těsto připomínající drobenku, jen o něco vláčnější.

Troubu předehřejeme na 170 °C. Do středně velkého pekáče rozetřeme tenkou vrstvu těsta jako základ. Na něj rovnoměrně rozprostřeme připravená jablka. Zbytek těsta rozdělíme na malé kousky a poklademe je navrch – při pečení se roztečou a spojí, není tedy nutné pokrývat celý povrch.

Pečeme přibližně 30 minut, dokud vršek crumble nezezlátne. Podáváme vychladlé.

STÁHNOUT RECEPT


Nutriční hodnoty

na kousek

Kcal     Bílkoviny    Sacharidy    Cukry   Tuky

  329        7,6g             17,5g         14,8g        24g