PODZIMNÍ DÝŇOVÁ POLÉVKA

Jak nejlépe ochutnat podzim, než talířem jemně kořeněné polévky z dýně Hokkaido? Každé sousto, plné tepla a výrazné dýňové chuti, zahřeje nejen na duši, ale i u srdce. Ochutnejte tento rychlý recept – hotový za pouhých 30 minut. Dobrou chuť! 

Hotová za 30 minut

Ingredience (4 porce)

1 malá dýně hokkaido

40g másla

2 velké šalotky

vrchovatá lžička zázvoru

1 čajová lžička kardamomu

500ml vody

150ml hovězího nebo jiného vývaru

250ml 12% smetany

sůl

Postup

Na másle zpěníme šalotku nakrájenou na měsíčky. Přidáme očištěnou dýni bez slupky a semínek, nakrájenou na velké kostky, a krátce orestujeme. Přilijeme vodu a vývar, dochutíme zázvorem, solí a kardamomem. Přidáme smetanu a vaříme na mírném plameni asi 30 minut. Po uvaření a propojení chutí zeleninu rozmixujeme dohladka. 


STÁHNOUT RECEPT



 Nutriční hodnoty na porci

Kcal     Bílkoviny    Sacharidy     Cukry    Tuky

130           2,3g            9,5g              1,3g           9g