PODZIMNÍ DÝŇOVÁ POLÉVKA
Jak nejlépe ochutnat podzim, než talířem jemně kořeněné polévky z dýně Hokkaido? Každé sousto, plné tepla a výrazné dýňové chuti, zahřeje nejen na duši, ale i u srdce. Ochutnejte tento rychlý recept – hotový za pouhých 30 minut. Dobrou chuť!
Hotová za 30 minut
Ingredience (4 porce)
1 malá dýně hokkaido
40g másla
2 velké šalotky
vrchovatá lžička zázvoru
1 čajová lžička kardamomu
500ml vody
150ml hovězího nebo jiného vývaru
250ml 12% smetany
sůl
Postup
Na másle zpěníme šalotku nakrájenou na měsíčky. Přidáme očištěnou dýni bez slupky a semínek, nakrájenou na velké kostky, a krátce orestujeme. Přilijeme vodu a vývar, dochutíme zázvorem, solí a kardamomem. Přidáme smetanu a vaříme na mírném plameni asi 30 minut. Po uvaření a propojení chutí zeleninu rozmixujeme dohladka.


