DOMÁCÍ BAGELS

Hotové do 25min

Domácí bagel který je jemný, vláčný a lehce nadýchaný díky skyru, který zároveň dodává více bílkovin a snižuje obsah tuku. Skvělá volba pro všechny, kdo si chtějí pochutnat na čerstvém pečivu s jemnou chutí a výživovým bonusem. 


Ingredience

  • malý šálek hladké mouky
  • pečící prášek
  • sůl
  • 1 řecký jogurt
  • vejce (na potření těsta)


Postup

  1. Jogurt dáme do mísy, přidáme sůl, pečící prášek a zaprášíme moukou tak aby vzniklo pevné těsto.
  2. Z těsta oddělujeme kuličky ty zmáčkneme do placky a uprostřed vytvoříme prstem dírku.
  3. Hotové bagely dáme na plech, pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky dle chuti.
  4. Pečeme dokud housky nevyběhnou a nezezlátnou (cca 30minut) na 170°C.

Nutriční hodnoty

na 1 bagel

Kcal      Bílkoviny        Sacharidy      Cukry      Tuky       

    60             4g               6g               1,2g           2,3g