BELUGA S HLADKOLISTOU PETRŽELÍ A PANENKOU

Hotové do 30 minut

Čočka beluga s velkou porcí hladkolisté petržele – bohaté na vitamín C, který přispívá k posílení imunitního systému. Vysoký obsah vitamínu K je důležitý pro zdraví kostí a správné srážení krve. Oceníte také její detoxikační účinky a podporu trávení díky stimulaci tvorby trávicích enzymů. Dobrou chuť! 

Ingredience

(na 6 porcí)

1 větší vepřová panenka (cca 500g)

balení čočky beluga

svazek jarní cibulky

hladkolistá petržel

olivový olej

česnek sypký

sůl, pepř


Postup


1.Příprava čočky Čočku nasypte do hrnce s rozehřátým olivovým olejem a krátce ji orestujte. Poté ji zalijte vodou tak, aby byla celá ponořená. Vařte na velmi mírném plameni přibližně 25 minut, dokud se voda nevyvaří.

2.Příprava masa Mezitím očistěte vepřovou panenku, osolte ji, opepřete a posypte česnekovým kořením. Na rozpálené pánvi ji zprudka opečte ze všech stran – každé dvě minuty maso otočte, aby se koření nepřipálilo. Opečenou panenku přesuňte do pekáče a dejte dopéct do trouby předehřáté na 180 °C na 15–20 minut. Vnitřek by měl zůstat jemně růžový, aby maso zůstalo šťavnaté.

3Dokončení čočky V polovině vaření čočky přidejte nasekanou jarní cibulku, aby měla čas změknout. Jakmile se voda zcela vyvaří, čočku osolte a nechte chvíli odležet. Nasekanou hladkolistou petržel vmíchejte až po zchladnutí, aby si zachovala svou svěžest a chuť.

4.Servírování Hotovou panenku nakrájejte na plátky a podávejte společně s beluga čočkou.

STÁHNOUT RECEPT


Nutriční hodnoty

na 1 porci

KCAL            Bílkoviny       Sacharidy         z toho Cukry             Tuky           

450                   46g                    40g                     2,4g                 9,2g