
DROBENKOVÝ LOW CARB KOLÁČ S JABLKY
Hotové do 45 minut
Koláč z mandlové mouky, másla, jablek a perníkového koření je nejen voňavý ale i lahodný. Mandlová mouka dodává zdravé tuky a bílkoviny, jablka vlákninu a přírodní sladkost a perníkové koření navozuje hřejivou chuť i vůni podzimu. Ideální dezert bez zbytečného cukru navíc.
Ingredience
Základ
100g másla
4 šálky mandlové mouky (cca 120g)
2 vejce
5 lžic xylitolu či stévie
Náplň
4 malá jablka
xylitol/stévie dle chuti
Drobenka
50g kokosové mouky
2 velké lžíce kokosového oleje
xylitol/stévie dle chuti
perníkové koření

Postup
- Nejprve vytvoříme základ smícháním mandlové mouky, 2 vajec, 5 lžic xylitolu či stévie s roztaveným máslem.
- Korpus dáme do trouby předehřáté na 170°C a připravíme mezitím náplň a drobenku.
- Jablka na náplň nastrouháme a promícháme s xylitolem , dáme stranou.
- Na drobenku smícháme kokosovou mouku, 2 velké lžíce kokos. oleje, perníkové koření a taktéž sladidlo.
- Korpusový základ vyndáme z trouby a pokryjeme ho celý náplní z jablek, zasypeme drobenkou .
- Dáme opět do trouby a pečeme až do zhnědnutí drobenky.
Nutriční hodnoty
na 1 kousek (koláč o 8 kouscích)
Kcal B S z toho C T
281 5,3g 9g 7,3g 23,5g