DROBENKOVÝ LOW CARB KOLÁČ S JABLKY

Hotové do 45 minut

Koláč z mandlové mouky, másla, jablek a perníkového koření je nejen voňavý ale i lahodný. Mandlová mouka dodává zdravé tuky a bílkoviny, jablka vlákninu a přírodní sladkost a perníkové koření navozuje hřejivou chuť i vůni podzimu. Ideální dezert bez zbytečného cukru navíc.

Ingredience 

Základ

100g másla

4 šálky mandlové mouky (cca 120g)

2 vejce

5 lžic xylitolu či stévie

Náplň

4 malá jablka

xylitol/stévie dle chuti

Drobenka

50g kokosové mouky

2 velké lžíce kokosového oleje

xylitol/stévie dle chuti

perníkové koření

Postup

  1. Nejprve vytvoříme základ smícháním mandlové mouky, 2 vajec, 5 lžic xylitolu či stévie s roztaveným máslem.
  2. Korpus dáme do trouby předehřáté na 170°C a připravíme mezitím náplň a drobenku.
  3. Jablka na náplň nastrouháme a promícháme s xylitolem , dáme stranou.
  4. Na drobenku smícháme kokosovou mouku, 2 velké lžíce kokos. oleje, perníkové koření a taktéž sladidlo.
  5. Korpusový základ vyndáme z trouby a pokryjeme ho celý náplní z jablek, zasypeme drobenkou .
  6. Dáme opět do trouby a pečeme až do zhnědnutí drobenky.



Nutriční hodnoty

na 1 kousek (koláč o 8 kouscích)

Kcal          B           S           z toho C           T            

281          5,3g       9g            7,3g             23,5g